ICE CREAM





HEJHEJ!

Har varit och ätit glass idag, det är verkligen farligt att ha ett super-glass-ställe så nära sitt hus. Det är ändra gången i sommar som jag käkade deras "Marshmallow dröm." Riktigt trevligt.

Jag vill alltid att det jag äter ska se komponerat och fint ut, annars försvinner min aptit lätt. Låter kanske konstigt men så är det! Därför är dessa glasskonstverk extra lockande för moi, haha!
Har blivit många inlägg om mat på senaste tiden... Får se till att variera mig lite mer!

Kram

CHOCKELICHOCK



Min första icke vegetariska måltid på ungefär 4 år. DET NI!
Fy f*n va konstigt det känns...

Jag vill verkligen uppmuntra dig att stå för dina egna åsikter och inte bara följa med strömmen om vad som är "ok" och inte. Det hjälper dig att bli en bättre människa samt gör det lättare att hitta sig själv.

Många kramar

THE AMERICAN WAY



HEJSAN!

Har precis införskaffat förnödenheter THE AMERICAN WAY! Marshmallows är bäst THE AMERICAN WAY! Jag har sagt THE AMERICAN WAY! miljontals gånger sedan jag kom hem, hahaa. RIKTIGT FESTLIG SLOGAN DET DÄR!

pusshej!

CUT OUT 'S



GODMORGON!

Idag kör jag "cut outs" på ett vardagligt vis. Denna tröja investerades på Monki.

Hare bra!

CAKECAKECAKE



En spontan tårta bakades i det fredrikssonska hemmet idag. Asgott! Jag älskar roliga spontana händelser i vardagen, gör inte du?

Nattuggla



Klockan är... runt tre... och jag är uppe och käkar kiwie med vaniljyoghurt. Jag kan verkligen inte sova så jag låg och tänkte på mat (av någon outrundlig anledning) och blev helt plötsligt jättehungrig. Nu ska jag googla recept, haha!

Sov gott!

Sunny day



Det posetiva med att bo ute på vischan är att det finns ganska fina miljöer att fota i under soliga dagar.


Kram

Summer colurs



Mintigt grönt tycker jag passar oerhört bra en sommrig dag som denna, eller vad säger ni?
För första dagen på länge skiner solen ute!


Ny vecka

EN AV DE BÄSTA KOMIKERNA EVER!

HEJSAN!

Ny vecka, yep, yep. Tog en super sovmorgon till halv tolv men gick inte upp förrens klockan ett, asnice! Eftersom det är måndag tänkte jag att jag skulle bjuda er på ett gott skratt! Det kan man ju behöva på måndagar, om man inte är som jag och är ledig och kan skita fullstädigt vilken dag det är haha! Hursomhällst, kolla youtube länken åvan, fast lova att du kollar vidare på de andra delarna också? Bra! Då kan du göra det medans jag går och fikar.

Pusshej!

Dagen



HEJSAN!
Jag känner mig så jäkla produktiv idag! Har nu rensat ur mitt rum -ÄNNU MER. Så när det, om bara några veckor, är dags för mig att "flytta" kommer jag bara kunna ta mitt pick och pack och sticka, hihi! Har ändå inte så mycket av mina saker kvar här ute på vischan längre.

Kunde ni läsa min handstil i förra inlägget föresten? Bra, för det kan typ ingen annan!

Nu ska jag äta en asgod taco rätt, see ya'


Reflektioner





//


Amy Winehouse



Har Amy Winehouse avlidit?!!
Satt och tänkte på Norge när jag även fick reda på detta...

Gårdagens äventyr


Nyköpingsslott, vallarna


Halvskum, kisade bild på mig

Efter att jag och min tjejkompis hade shoppat klart igår bestämde vi oss för att spendera eftermiddagen vid Nyköpings slott, på vallarna. Ungefär samma tanke hade alla andra också, haha. Allt var solit och fint och vi skvallrade samt diskuterade de stora livsfrågorna. Tyvär hade vi lyckats pricka in någon slags medeltids dag, för människor sprang omkring, såg konstiga ut samt red på hästar och skrek konstant.

Jag citerar Karin "-Vad är grejen med hon som hjular?"

Måste alltså ha varit en medeltidsdag! Haha! Det andra molnet på vår himmel var att två champange drickande brudar bestämde sig för att sätta sig och blockera vår fontän utsikt. Därför är det bara 1/2 fontän med på bilden åvan. Förutom dessa två faktorer var allt väldigt trevligt och amusant.


Ansiktsmask



Med hjälp av dessa produkter får du den, enligt mig, absolut bästa ansikts behandlingen. Jag gör en sådan här behandlig en gång/veckan, fast på senaste tiden har jag slarvat lite... Produkten från"Md" är valbar eftersom den är speciellt för min hudtyp, men annars -testa du med!

Brukar du lägga ansiktsmask? Från vilket märke isf?

Kram

Ätbart

 





Detta är vad jag åt igår! Två cupcakes, en pastarätt på Sandy's och lite ostbricka i vårat lantliga vardagsrum. Väldigt gott! Mitt liv är faktist 100% toppen just nu!

Kram

Dagen







HEJSAN!

Roligt att jag fått så många fler läsare på senaste tiden! Det tackar jag för, och hoppas ni vill stanna kvar.
Idag är det regningt och mulet, men det hindrar inte mig från att ha klänning! Älskar klänningar. Snart blir det av in mot stan, ska träffa en av mina vänninor som varit på äventyr i Frankrike. Är lite avis faktist, skulle också vilja åka till Marie Antoinette's "adoptiv land."

Gillar du dagens frisyr förensten? Lite strikt fast med en twist kanske?

Kram

Norrköpingstidningen





HEJSAN IGEN!

Kommer du ihåg att jag berättade att jag kom med i en tidning när jag var på Löfstad slott? Well, nu har jag lyckats få tag i den! NT tidningen från i måndags, de ställde "dagens fråga" till moi. Svaret ser exakt ut som jag sa och bilden blev tillochmed bra. Ser lite mystisk ut, haha. Nöjd! Har du sett/läst deras artikel om 1700-tals dagen som var den 16/7?

Kram

Höst-yra



Det snyggaste jag någonsin sett, av höstmodet, finns att köpa hos Acne.

Älskar tanken på att jag själv är gammal nog att skaffa mig ett jobb, vid sidan av studierna. Att jag själv kan välja vad jag ska spara och vad jag ska spendera av mina pengar. Om jag vill lägga mina sparade pengar på dyrare kläder som håller i en evighet så kan jag göra det. Det är en känsla av frihet, men också en känsla av ansvar. Det är en kännsla jag gillar. 


Körsbär





GOD MIDDAG!

Tänk att jag fick chansen att skriva det! Brukar aldrig vara uppe och blogg-redo på förmiddagen. Käkade körsbär gjorde jag igår, asgott. Tog med mig ett helt gäng hem också, mums! Idag ska jag på visit hos en väninna när hon har jobbat klart. Vad ska du göra denna onsdag?

Smink-snackis



FOUND IT! Kommer ni ihåg att jag frågade om man kunde få tag i den nya Maybelline eyelinern nu? Well, den finns ju typ överallt där Maybelline märket säljs! Köpte min på Åhléns. Förpackningen är helt lyxigt gorgeous och jag är helt övertygad om att den är precis så bra som det sägs. Passade på att köpa en läcker ögonskugga också, tror den kommer framhäva mina ögon perfekt. Både eyelinern och ögonskuggan är från Maybelline's kollektion "Eye Studios." Sorry för bildkvalitén...

Som ni märker har jag kommit hem nu, haha! Jag träffade min alldeles nya och minililla kusin! Har faktist aldrig hållt i en bebis förut. Alltid tyckt det varit lite läsktigt. Jagmenar, dem kan ju råka gå sönder! Men det var jäääättemysigt.

Ha en bra kväll,

Dagen



TJA!

Nu ska jag ge mig iväg snart, så vi kommer inte ses förren i kväll -om ens då. Förhoppningsvis har jag med mig något nyinköpt hem. Jag har planerat det iaf, haha!

Ha en bra dag!

Läsa nr2



GOD EFTERMIDDAG!

Kolla vad jag fick låna från en av mina käraste släktingar när jag var i K-holm för några dagar sedan! Några urgamla små tidskrifter som man kunde prenumerera på förr! Min släktig hade hur många som hällst och jag fick låna så många jag ville. Väldigt generöst. Jag snappade med mig alla som hade med 1700-tal/Frankrike/Axel von Fersen att göra. Känns väldigt angeläget att ha just nu eftersom regnat öser ner.

Någon senior som känner igen dessa? Hihi...

Och herregud, imorgon ska jag till Katrineholm igen! Inte konstigt att folk påpekar hur jag uttalar vissa ord, jag måste ju få någon sorts skum dialek eftersom jag flänger mellan Nyköping, Katrineholm och Norrköping. Unikt...

Ha det bra!


Blåbärscupcakes







HEJSAN!
Tog med min underbara hund Mysan ut i skogen idag för att plocka lite blåbär -som jag sedan gjorde Cupcakes av! Jag har inte smakat någon än men hoppas att de är goda, det är blåbär i själva muffinsen och i glasyren. Rätt gulliga eller hur?

Det är ju "macaroons" (stavning?) och "cakepops" som gäller i bakvälden just nu, men själv tycker jag cupcakes är roligast av allt att baka. Trots att jag förstörde mig ena nagel i spritsergrejen...

Vad bakar du helst?

Kram

untitled



Jag, pigg men lite sliten och med avskaft nagellack.

kram,

Löfstad slott






Bilder på Löfstad slott - Norrköping

HEJSAN!

Idag anordnar Löfstad slott en 1700-tals dag! Självklart var jag där och spatserade samt gick en specialvisning. Riktigt kul, för ett gustavianskt sällskap var där och det finns inget snyggare än 1700-tals kläder. Mina favorit stilepoker är Rokoko samt nyklassicismen i frankrike (stilen kallades Louis XVI.)

Trots att jag kan ganska mycket av det som guiden berättar om är det så härligt att vandra omkrig i miljön och känna att de faktist har bott där. Slottet är oerhört fint! "Personalen" var lika trevlig här som på Ljungsslott (de sammarbetar), jag hade trevliga konversationer, fick telefon nr&mail adresser till kontakter och tips på hemsidor. De är alla så himla vänliga!

Jag råkade även hamna i tidningen, HJÄLP. Det var en Norrköpingstidning som ställde en "Dagens fråga." De tog en bild också. Undra om det kommer med? Känns lite nervöst faktist, haha. Får försöka få tag i tidningen!

Vädret var inte med oss men det var lika kul för det! Hoppas du också har haft en bra dag, änsålänge.

http://www.lofstad.nu/

Kram,

Nattuggla



Sitter uppe... runt midnatt... och lyssnar på musik. Skulle misstänka att många andra 16åringar gör exakt samma sak. Något som är oerhört smidigt är när ens favoritband börjar på passande bokstäver, så de hamnar brevid varandra i media listan. Som mina, hahah! Det tråkiga är att varken No Doubt eller Phantom Planet dirket spelar längre. Skulle gärna dra till L.A för att höra en konsert med dem.

Godnatt!

Outfit



BONJOUR!

Snart bär det av till min kära hemstad, Katrineholm! Vädret är ganska ombytligt idag, så det får bli jeans. På bilden över ser du vad jag tänkt ha på mig. Ska du oxå ut och åka E4:an idag, så kanske vi ses, haha!

puss&kram

Glass





Hejsan!
Har släkting på besök, så blev en tur till vårat favorit glasställe -Halvars!
Perfekt med utsikt över Bråviken också. Jag gick brun, osminkad och med bara ben, det är så härligt med sommar. Fast jag ville inte riktigt fastna på bild...

Hoppas du har en bra dag,


Läsa



Jäklar, vilken bra läsning jag har framöver! Styleby + att Elle trillade ner i brevlådan igår. Och så kom resten av min beställning från CDON idag! Jag tackar djupt Phillippa Gregory för böckerna om Henrik VIII fruar. En helt enastående berättelse som verkligen påverkat världens historia och är alla gånger värd att informera om.
Ska bli spännande att läsa "Arvet efter Anne Boleyn" och kanske köper jag även den första boken "Den andra systern Boleyn" trots att jag sett filmen - För bruden förtjänar verkligen credit'.

De övriga sakerna jag beställt skrev jag om här

Ha en bra dag,

Fika


Kladdkaka

HEJSAAN!

Har haft en ganska så utomordentligt bra dag idag! Möblerat om i mitt framtida övernattningsrum t.ex. 

Nu ska jag vräka i mig kladdkaka, MUMS!
Ett litet tips till er som ätit alldelses för mycket grädde till era jordgubbar och tröttnat, eller bara vill vara lite nyttigare, är att ha turkiskyoghurt till kakor, pajer o.sv istället för grädde. Mycket nyttigare utan det härdade fettet + att det blir en god brytnig mot den söta smaken. 

Puss och kram,

Maybelline


Maybelline NewYork - Eyestudio eyeliner

Är så jäkla inne på att köpa "Maybelline New Yorks" nya eyeliner. Har läst många rewives och alla säger att den ska vara jättebra och ge ett riktigt proffsigt resultat. Villhavillhavillha!

Någon som vet om den går att köpa i vanliga butiker, här i sverige nu?

Kram,


Bloggeliblogg

HEJSAN!

Just lagt till min blogg på Bloggriket.se
Där kan man hitta nya bloggar samt regestrera sin egen blogg -GRATIS. Lite fler läsare kan ju aldrig skada ;)

 


Ljungs slott


Ljungsslott - Linköping/Ljungsbro

Tänk att ett enda slottsbesök kan ge så mycket.
Har kommit tillbaka från Ljungs slott, vi gick en guidadvisning där och jag måste säga att det verkligen var jättebra! Det var första gången jag var där och förutom att slottet är jättefint och man blir helt tagen av 1700-tals kännslan så är de som arbetar med slottet duktiga.

Med de från föreningen som var där hann jag diskutera Axel von Fersen, aktiviteter man kan gå på under året, personer jag bör ta kontakt med, kläder samt få en antydan om att de var intresserade av att få nya yngre medlemar i föreningen OCH ATT DET VAR SÅ ROLIGT NÄR UNGDOMAR VAR HISTORIA INTRESERADE. Allt detta utöver visningen jag såg! 

Alltså, jättekunning och supertrevlig personal. Självklart köpte jag en sovenir. 100% nöjd med besöket!

pusshej,

unleashed -




red and pink, here we go!

Inför morgondagen



Vad säger ni, passar denna outfit för en guidad visning på ett slott? Lite tråkig kanske?

Oavsett vad, så vet jag inte om jag vill ha shorts på mig på ett ställe som Axel von Fersen en gång strosat omkring på... Men eftersom kavajen är lite mer dressad kommer  jag kanske undan, haha!

Kram,

Film



HEJHEJ!

Idag har jag ensålänge hunnit ta en lång sovmorgon samt äta en enorm frukost med sällskap av min lilla mops. Kan det bli bättre? Skulle inte tro det. Det enda molnet på min himmel är att jag av misstag råkade droppa en droppe nektarin saft - mitt i senaste nr av "STYLEBY." Ajaj.

Hursomhällst, igår kom mina filmer jag beställt från CDON's jätterea. Wiho! Jag såg den ena igår "The other Boleyn girl." När man nämner denna film tänker säkert de flesta på "Hollywood versionen" starring Natalie Portman och Scarlett Johnsson. Självklart har jag sett den med, men kände att jag ville se orginalet.

Filmen saknar allt förfinade och all glamour som den första hade. Vilket var exakt vad jag ville ha! Men det dåliga var att inget utav folkets starka åskter om Katarina av Aragon och Anne Boleyn var med och inte heller mycket utav reformationen. Men det var alltigenom ett bra köp!!

Kram,


Kolmården








HEJSAN!

Såg att många har kollat in här trots att jag inte ha uppdaterat så ofta, JÄTTEKUL!

Vet ni vad jag gjorde igår, mina vänner? Jo jag åkte delefinexpressen och linbanan på kolmården, haha!
Bergochdalbanan var ganska chill och inte alls någe läsktig faktist... fast den kunde gått några varv till, tog slut väldigt fort. Linbanan var jättebra! Tog ca. 30 min och var verkligen jättekul! Ibland gick den så högt att man såg ut över hela bråviken och enda till norrköping!!

Så att åka linbanan på Kolmådens djurpark är ett riktigt tips! Kolmården är väl lite av en "sommar utflykts tradition" för de flesta va?

RSS 2.0